MARCHEWKOWE MUFFINY

Czy  muffiny  marchewkowe  staną się  godne polecenia?

Przedszkolaki  przekonały się  , że  ich  przygotowanie  oraz  użyte składniki w sposób magiczny  zamieniły  smak  marchewki  w  pyszne  ciastko  z  nutą  przyprawy cynamonowej.  Marchewka  była  soczysta , ale  i twarda .Należało  przyłożyć    się  porządnie  do  starcia  jej na  małych  oczkach  kuchennej tarki.  Wiele  pracy  wykonali  kucharze   przy  pomocy  miksera (pod  okiem  pani) ,bo  przecież  wybijanie  na puszystą masę  jajek  to  bardzo  ważna  część  w  wykonaniu  ciastek .Trud  włożony   podczas  zajęć kulinarnych  opłacał się  .Muffiny były  słodkie , wilgotne i wyjątkowe.P1140688

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s