BATONIKI

Przyszedł czas na  wykonanie  batonika . Tym  razem  zaprosiliśmy  do  wspólnego  gotowania  studentów  z  Uniwersytetu  III  wieku. Pani  Edyta  i  pani Asia  pomogły  przygotować  masę  kakaową( gotowana  była  na  piecu). Receptura  batoników nie  jest  skomplikowana, główne  składniki to  płatki  śniadaniowe , miód , masło ,mleko .Mali  kucharze  ochoczo   wykonują  wszystkie  czynności.. Coraz  sprawniej    liczą  , odmierzają,   porównują   ciężkość  -matematyka  po  raz  kolejny  jest  przydatna  podczas  gotowania.     Zlepianie  wafelków  za  pomocą  masy  kakaowej to  już  ostatnia  czynność i  zadanie  gotowe .Spotkanie  z miłymi  gośćmi  zakończyło  się  wspólnym  zdjęciem i  oczywiście  poczęstunkiem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s