SŁODKA BUŁECZKA

P1160894P1160896P1160891P1160889

Do wykonania   tego  słodkiego  przysmaku  najlepiej  nadaje  się  bułka  pszenna  lub  chałka.  Jest  to  świetny  pomysł na  weekendowe  śniadanie , gdy  nie  musimy  się  spieszyć , można  wtedy  powolutku  przygotować  wszystkie  składniki   i  zabrać  się  do  pracy.Sekret „słodkiej  bułeczki ”  polega na szybkim  zanurzeniu  jej   w słodkim mleku  połączonym  z  jajkiem i  smażeniu , aż do  uzyskania  rumianego  koloru. Dzieci  po  raz  kolejny  zabrały  się  do  pracy    Przygotowanie  bułek  wcale  nie  było  trudne. Mali  kucharze  wiedzieli , że tylko  smażeniem  musi  zająć  się  pani , bo  to  dla  nich  zbyt  niebezpieczne  zadanie.        No i  nastąpił  czas  degustacji-  nawet  największy  niejadek  skusił  się  na ciepłą  ,słodką  bułeczkę.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s