CHLEB WIELOZIARNISTY

Mąka, drożdże,sól ,woda ,ziarna  i  trochę  cierpliwości – takie produkty   były   potrzebne dzieciom   do   zarobienia  chlebowego ciasta. Dzieci  fajnie  komentowały  rośnięcie ciasta.  A  gdy  drożdże  dokonały  swego zadania , każdy przedszkolak  nakładał  ciasto do  foremki  i czekał……,aż   wieloziarnisty  chlebek się upiekł .  Uwieżcie  nawet  nasze  przedszkolne  niejadki  zajadały,  nie miały  oporów  i degustowały   cudnie  pachnący  i  smakowity  chlebek.  Z  świeżym masełkiem – rewelacja.

Każdy podczas pracy i obserwacji zawsze pamięta o zachowaniu bezpieczeństwa.P1150119

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s